Funktionärslotteri EM

För att visa uppskattning till alla frivilliga som ställde upp under EM i bänkskytte så arrangerade jag ett lotteri. Varje hel arbetsdag (alt. två halvdagar) gav en lott och en person hade då möjlighet att vinna och kunna få välja en av fyra knivar som jag tillverkat. Fred Lundgren lade sedan till lotteriet tre stycken skraplotter, SPORT-Lotten, värda 50 kronor vardera, som han fått av sin arbetsgivare, Ragnsells. Lottdragningen gjordes vid den avslutande banketten på Brännlands Wärdshus. Jag underströk då volontärernas stora betydelse för att det ska bli möjligt att genomföra sådana här tävlingar. Totalt krävdes upp emot 70 hela arbetsdagar av frivilliga under de två tränings- och fyra tävlingsdagarna för att bemanna kök, skjutledning, tavelbyte och sekretariat. Gottne Lindgren drogs som vinnare av kniven och lotterna vanns av Jens Andersson, Jan Lundberg och Torsten Åström. Dragningen avslutades med en varm applåd från de deltagande skyttarna.
När jag värvade Gottne som funktionär var han inledningsvis tveksam till om han hade tid att avvara då han hade skog att gallra. Men skogen står ju kvar så han gick ändå med på att ställa upp en tävlingsdag för att hjälpa till att byta skjuttavlor. Efter den första arbetsdagen, då han uppenbarligen hade trivts, hälsade han att skulle komma även nästa dag. Det gladde mig mycket för arbetet går så mycket lättare när man är fler. Det är också en viktig förutsättning för att man ska kunna tänka sig att göra detta vid fler tillfällen.
När jag dagen efter dragningen var på banan för att städa upp efter tävlingen så kom Gottne för att välja kniv. Det hela avslutades med att han spontant erbjöd sig att ställa upp vid fler tillfällen. Fantastiskt trevligt, tycker jag, samtidigt som jag hoppas att alla funktionärer känner som Gottne – att man gjort en värdefull och uppskattad insats samtidigt som man haft så trevligt att man gärna ställer upp fler gånger.
Än en gång ett stort tack till alla funktionärer och välkomna åter! / Bo Petersson
PS. Jag vill också passa på tillfället att tacka alla andra som på olika sätt bidragit och gjort det möjligt att genomföra detta arrangemang.

En glad vinnare i funktionärslotteriet, Gottne Lindgren

En glad vinnare i funktionärslotteriet, Gottne Lindgren

Lämna ett svar