Inför EM i Bänkskytte

InförBänkskytte2016

Dags igen för bänkskyttefest på Brattvall. Ett 70-tal skyttar från 10 länder, varav 8 med ett nationslag, ska göra upp om medaljerna. Vi jobbar nu på flera fronter för att vi ska vara väl förberedda till europamästerskapen som arrageras veckan efter midsommar, 27 juni – 2 juli.

Vi har genomfört både ett VM och ett EM tidigare och känt stor uppskattning för det, men gamla meriter är inget som gör jobbet åt oss. Inför den första och största utmaningen VM 2003 hade vi varken en skjutbana eller erfarenhet av internationella arrangemang. Tvivel fanns då, åtminstone hos mig, huruvida vi kunde erbjuda våra gäster något mer än bara själva tävlingsmomentet. Vi skulle få besök från avlägsna kontinenter och ta dem långt ut i den norrländska skogen till en liten skjutbana. Vad ska de tycka om det?

Allt slutade dock mycket positivt. Vi hade tillsammans skapat något som vi inte kunnat drömma om bara några år tidigare och alla var glada och stolta. Föreningen hade nu en bänkskyttebana som är en av de allra största och bästa i Europa. De tävlande var också mycket nöjda och våra vänner från Australien sa att det var det bästa VM:et av de sju som då arrangerats. EM 2008 blev också en succé. Slutsatsen bör bli att det inte är storleken på anläggningen eller om arrangörerna är proffs som avgör vilket eftermälet blir. På Brattvall är det skyttar och funktionärer som är resursen. Inget betyder mer än hur vi tar hand om våra gäster, på banan och utanför.

För det tekniska och praktiska vet vi vad som krävs. Servering, skjutledning, tavelbytargrupp och resultatservice måste fungera bra om festen inte ska komma av sig. Behovet av funktionärer är stort. Tävlingarna pågår en hel vecka så vi söker hjälp bland de som inte behöver ta ledigt. De ska få goda förutsättningar att tillsammans med mer rutinerade se till att allt flyter på som vi vant oss vid.InförBänkskytte2016-2

Vi planerar för och tror att vi kan bjuda på stor skyttefest. Det känns tryggt att en stor grupp finska och norska skyttar också känner sig hemma på Brattvall. Det borgar för att vi tillsammans kan se till att alla får en trivsam och minnesvärd vecka i den norrländska skogen.

Bo Petersson, bänkskytterepresentant, Brattvalls JSK

Lämna ett svar